Articles

Scoreborden – Langste wedstrijd in de geschiedenis van de NBA

Posted on

Langste wedstrijd in de geschiedenis van de NBAMet slechts 48 minuten speeltijd is de basketbalwedstrijd in de NBA de kortste van alle grote sporten met een wedstrijdklok die in theorie niet stopt. Natuurlijk stopt de klok wel voor overtredingen, time-outs, reclames en kwartieronderbrekingen en kunnen er overuren worden gespeeld als de stand aan het eind van de wedstrijd gelijk blijft. De langste basketbalwedstrijd ooit vestigde het record langste basketbalwedstrijd door 6 verlengingperioden in te lassen. Elke verlenging voegt 5 minuten aan de wedstrijd toe.

Bij Electro-Mech bieden we niet alleen elektronische basketbalscoreborden, maar ook nieuws en geschiedenis over uw favoriete sporten. Stelt u zich eens een NBA-wedstrijd voor zonder tijdklok of scorebord. Onmogelijk, toch? Dat is waarom wij hier zijn. Wij leveren scoreborden om elke wedstrijd te verlichten, om de seconden af te tellen en om op te scheppen over een overwinning.

De langste wedstrijd in de NBA-geschiedenis werd gespeeld op 6 januari 1951 tussen de Indianapolis Olympians en de Rochester Royals. Na 78 minuten spelen en een record van 6 overtimes, werd de langste basketbalwedstrijd afgesloten met een relatief lage score van 75-73 in het voordeel van de Olympians. Dit was een seizoen waarin weinig werd gescoord en het was één van de laatste seizoenen voordat de competitie de puntentelling opvoerde en vier seizoenen later de 24 seconden klok introduceerde. Ironisch genoeg waren het de verliezende Royals die als tweede eindigden in de Western Division. In het naseizoen wonnen ze de NBA Finals door de New York Knickerbockers te verslaan. De uiteindelijke winnaar van de langste wedstrijd in de geschiedenis van de NBA, de Olympians, eindigde als vierde in de Western Division. Ze werden uit de halve finale van de Western Division geduwd door de Minneapolis Lakers en hun ster center George Mikan.

Meer recent vond het langste basketbal plaats op 9 november 1989 in een wedstrijd tussen de Minneapolis Bucks en de Seattle Supersonics. Het was de langste wedstrijd in de NBA-geschiedenis in de vijfendertig jaar sinds de invoering van de 24-secondenklok in 1955. De wedstrijd eindigde aan het einde van de vijfde overtime met slechts één punt verschil, 155-154, in het voordeel van de Bucks. De score was 103-103 aan het eind van de verlenging, maar werd verlengd tot 73 minuten nadat geen van beide ploegen de laatste basket in overtime kon maken. Seattle maakte kans op gelijkspel en de langste basketbalwedstrijd ooit, maar kwam 1 punt tekort tijdens de 8-0 aan het eind van de wedstrijd.

Er werden verschillende records gevestigd tijdens deze marathonwedstrijd. Voor Dale Ellis, de ster van de Supersonics, was het een recordscore-avond met 53, een record in zijn loopbaan. Twintig van die punten kwamen tijdens de 5 overtimes. Hij vestigde ook een record dat vandaag de dag nog steeds staat voor de meeste minuten voor een speler tijdens een NBA wedstrijd met 69 minuten. Aan de winnende kant voor de Bucks scoorde nieuwkomer Ricky Pierce 36 punten, een record in zijn loopbaan. Geen van beide teams had een opmerkelijk seizoen na deze wedstrijd. De Seattle Sonics misten de play-offs met een .500 record dat goed genoeg was voor de vierde plaats in de Western Division, gelijk met de Houston Rockets maar verloren de tiebreaker criteria. De Bucks haalden de play-offs, maar ontmoetten de Chicago Bulls onder leiding van Michael Jordon, die hen met gemak uit de competitie stootte.